top of page

Angst voor honden

Helaas is angst voor honden (of hondenfobie) een veelvoorkomend probleem. Het komt voor bij mannen en vrouwen, op alle leeftijden en in meer of mindere mate. Het varieert van niet aangeraakt willen worden door honden tot al in paniek raken bij het idee dat er misschien een hond aanwezig zal zijn.

 

In ons land met bijna 1,8 miljoen honden is het onmogelijk om honden te ontwijken. Vrijwel iedereen kent wel iemand met een hond, in je buurt wonen honden en als je wilt recreëren zijn er altijd mensen met honden aanwezig. Dat maakt dat angst voor honden al snel een sociaal probleem wordt. Angstige mensen proberen honden te vermijden.

 

Naast dat iemand met angst voor honden er alles aan doet om uit de buurt van een hond te blijven, krijgt deze ook te maken met onbegrip in zijn omgeving. Mensen begrijpen niet dat hij bang is voor honden, die ’lief zijn’ en ‘niets doen’. Ze voelen zich vaak aangesproken dat iemand hun hond eng vindt, want het is tenslotte de allerliefste hond die er is. Maar ook vinden veel mensen het ongemakkelijk en ‘gedoe’. Want als een angstige persoon op bezoek komt, moet de hond apart gezet worden. Of het hele bezoek draait om de angstige persoon, die probeert de hond te ontwijken omdat deze toch in het gezelschap mag blijven. Het niet meer op bezoek komen wordt persoonlijk opgevat en niet deelnemen aan gezamenlijke uitjes om honden te vermijden wordt als ongezellig of zelfs asociaal bestempeld. Naast de angst is de sociale druk dus ook een enorme last op de schouders van de angstige persoon.

 

Samen met Pleun & Pippa heb ik, Nadine, een concept om deze angst voor honden leefbaar te maken. We zijn er niet om de angst te onderdrukken of om te laten zien hoe lief ze zijn. Maar om je ermee te laten leven. Samen gaan we een traject aan, aangepast aan jouw snelheid & tempo wat jij aankunt. Bespreken we tijdens een sessie dat we de volgende keer Pleun of Pippa erbij pakken & zie je dat die sessie toch niet zitten? Doen we het niet. 

Samen willen we er voor zorgen dat je geen straat om hoeft te lopen als je een hond ziet, dat je weer bij je vrienden die een hond hebben op visite kan zonder dat je de hele tijd bang hoeft te zijn voor de hond. 

 

Wil je meer informatie over de sessies of over onze werkwijze. Vraag gerust meer informatie via info@pleun-pippa.nl of 0652519547 

 

Schaam u niet, alle vragen zijn welkom en alleen bij mij bekend.

bottom of page